Solaryum hakkında günümüzde yapılan araştırmalar, solaryumun doğru kullanıldığı zaman aslında insan sağlığına zarar vermediğini gösteriyor. Solaryum hakkında bilmediğiniz 5 gerçek yazımızda sizlere bugüne kadar yapılan araştırmalardan ufak bilgiler sunacağız.
1. Solaryum Sağlığa Faydalı mı?
Solaryum, insan hayati için önemli olan D vitamini sentezi yapar. UV ışınları deriye temas ettiği zaman cildin yağı D vitaminini üretmeye başlar. Günde 15 dakika kadar UV ışını alınması D vitamini sentezini sağlar. Solaryum aynı zamanda metabolizmayı güçlendirerek solunumu düzenler.
2. Solaryum Cilt Kanserine Yol Açar mı?
Solaryum doğru kullanılmadığı zaman ve güvenilir olmayan yerlerde yapıldığı zaman cilt kanserine yol açabilir. Bu durumlar dışında dünyanın herhangi bir yerinde solaryum yüzünden cilt kanseri olan bir kişi yoktur.
3. Solaryumda İdeal Kalma Süresi Nedir?
Solaryuma gireceğiniz zaman ten renginiz ve cildinizin yapısına göre farklı seanslar uygulanmaktadır. Bu süreye uzmanlar karar vermektedir. Doğal bir bronz tene sahip olunabilmesi için genellikle 7 ile 8 seans yeterlidir. Fakat bazı hassas ciltler için süre değişebilir. Seansların süresinin ise 5 ile 9 dakikadan arasında tutulması gerekir.
4. Solaryum Cihazının Kalitesi Ne Kadar Önemli?
Solaryum makinelerindeki filtrelerin bakımlı olması UV ışınlarının daha sağlıklı olmasını sağlar. Bu tür makinelerin kaliteli ve güvenilir olması sağlığınız açısından büyük bir önem taşımaktadır. Ayrıca kalitesiz solaryum makineleri, solaryumun verimliliğini de düşürebilir. Bu sebeple, her zaman güvenilir olan solaryum merkezlerini tercih etmelisiniz.
5. Solaryumun Kalıcılık Etkisi Ne Kadardır?
Cilt özelliklerine ve tipine göre solaryum ile bronzlaşmanın ve kalıcılığının etkisi değişkenlik gösterebilmektedir. İstenilen ten rengi elde edildikten sonra haftada 1 ya da 10 günde 1 ufak seanslar almanız ten renginizi korumanız için yeterlidir.